ברכות חמות למירב נקר-סדי על בחירת ספרה ״סמאדר״ לרשימה הארוכה של פרס ספיר לשנת 2018

27.11.2018

ברכות חמות למירב נקר-סדי על בחירת ספרה ״סמאדר״ לרשימה הארוכה של פרס ספיר לשנת 2018

חבר השופטים של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2018, בראשותה של פרופ’ ארנה בן נפתלי, בחר את ה”רשימה הארוכה”, 12 הספרים המועמדים לפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2018.
המועמדים שנבחרו:
ניר ברעם, עלא חליחל, אודי טאוב, חיים לפיד, עודד מנדה  ֿלוי, יעל נאמן, מירב נקר  ֿסדי, לילך נתנאל, אסף ענברי, ירמי פינקוס, שמעון צימר ואתגר קרת
מתוך הרשימה הארוכה, תיבחר ה”רשימה הקצרה” – חמשת הספרים המועמדים הסופיים לפרס,   ובמהלך ינואר יבחר הזוכה בפרס ספיר של מפעל הפיס מתוך הספרים שמרכיבים את ה”רשימה הקצרה”.
הסופרים שספריהם נכללים ב”רשימה הארוכה” יזכו למענק בסך 20 אלף ₪ כל אחד.
הסופרים שספריהם יבחרו ל”רשימה הקצרה” והזוכה בספר הביכורים, יזכו למענק בסך 40 אלף ₪.
הסופר שספרו יזכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס יזכה ב- 150 אלף ₪ וספרו יתורגם וייצא לאור בשפה הערבית ויתורגם לשפה זרה נוספת על פי בחירתו של הסופר.
בנוסף, ירכוש מפעל הפיס מהדורה בת 500 ספרים מספרי ה”רשימה הקצרה” וספר הביכורים ויעניק אותם לספריות ציבוריות ברחבי הארץ.
פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס, שנוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה, יחולק זו השנה ה- 18 לספר הטוב ביותר של השנה על פי בחירת חבר השופטים.
משנת 2015, מפעל הפיס מאפשר גם לסופרים בהוצאה עצמית להגיש מועמדות, ובשנה שעברה נבחר בפעם הראשונה ספר בהוצאה עצמית לרשימה הארוכה – “ספר המעשיות לאימהות”, מאת אורית אילן.
 
הרשימה הארוכה לשנת 2018 היא (לפי סדר א”ב):
יקיצה מאת ניר ברעם, בהוצאת עם עובד.
להתראות עכו מאת עלא חליחל, בהוצאת עם עובד.
רוכבי הדלי מאת אודי טאוב, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.
אהובתו של רופא הנפש מאת חיים לפיד, בהוצאת כתר.
אני זוכר מאת עודד מנדה-לוי, בהוצאת משכל.
היֹה היתה מאת יעל נאמן, בהוצאת אחוזת בית.
סמאדר מאת מירב נקר-סדי, בהוצאת בבל.
העייפים מאת לילך נתנאל, בהוצאת כתר.
הטנק מאת אסף ענברי, בהוצאת משכל.
רווקים ואלמנות מאת ירמי פינקוס, בהוצאת כתר.
ימים נוראים – גרסת הסופר מאת שמעון צימר, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.
תקלה בקצה הגלקסיה מאת אתגר קרת, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.




פוסטים נוספים ב בלוג

מה היתה ההתמסחרות? פופ אפ, פודקאסט מאת אלעד בר נוי
מה היתה ההתמסחרות? פופ אפ, פודקאסט מאת אלעד בר נוי

13.07.2025

 והשבוע אנחנו מנסים להבין לאן נעלם מונח ההתמחסרות, הרעיון שבו אמנות ומסחר לא אמורים להתערב, ושאמנים לא אמורים "למכור את הנשמה שלהם" כדי להתפרנס. מה קרה להתמסחרות, איך זה קשור לדור ה-X, האם אמנות היא סחורה, מקרה המבחן המעניין במועדון הספר של אופרה וינפרי, הקשר של התמסחרות למעמד ולתשוקה ולאותנטיות, והאם תמיד הקפיטליזם יבלע כל התנגדות אליו?

עורכת: טל ניסן, מפיק: יוֹבל בן שושן, מרואיינים: צליל אברהם, ד"ר יואב רונאל

 

המשך קריאה

שרון רוטברד / פרידה מבן פול
שרון רוטברד / פרידה מבן פול

18.06.2025

כמי שלא היה שותף סוד של מיכל פלג אך הוציא לאור את ספרו הראשון של בן פול ״מלך, בלש״ קראתי מאוד בעניין את הכתבה המרתקת של גילי איזיקוביץ׳ על בן פול ומיכל פלג שהתפרסמה ב״הארץ״.

בזמנו קראתי את הפוסט של מוטי פוגל ואת ההשערה שלו שבן פול אינו אלא מיכל פלג. אני מכיר את מוטי הרבה שנים ודי סומך עליו, היה לי חלק קטן בבניית הבית ברחוב סימון קרובלייה שבו הוא מתגורר ושאותו הוא מכיר על כל קרביו, הוא אחד הקוראים הקשובים והרגישים שיש. התזה שלו, שבן פול הוא בעצם אישה נשמעה מעניינת ואולי אפילו משכנעת. זה היה רעיון מסעיר לחשוב שהמפגן הווירטואוזי הזה של כתיבה גברית נכתב על ידי אישה. לצערי, בשלב זה כבר לא יכולתי לחזור ולקרוא את התכתבויות הישנות שלי עם בן פול, על כל עליותיהן ומורדותיהן שכן המחשב שבו הן היו מאוכסנות ושהיה מונח ליד המיטה, עשרים סנטימטר מראשי, נגנב מביתי בפריצה שהתרחשה בליל יום הולדתי.

 

המשך קריאה

דאבל וולבק: דקל שי שחורי על שני הספרים המאויירים של מישל וולבק ולואי פייאר, מגזין פורטפוליו
דאבל וולבק: דקל שי שחורי על שני הספרים המאויירים של מישל וולבק ולואי פייאר, מגזין פורטפוליו

18.06.2025

שני ספרים מאת מישל וולבק ולואי פייאר ראו אור לאחרונה בישראל ובעברית: ״המפה והטריטוריה״ – עיבוד לרומן שראה אור ב־2010, והקובץ הדק ״שבעה שירים מאויירים״ שראה אור לאחרונה. הקריאה ברומן ובחוברת השירים תמצא חן בוודאי בעיני חובבי וולבק: הם עשירים ברפרנסים שמחייבים שליטה במקורות התרבותיים של יצירתו ובשדה האמנותי הרחב של המאה ה־20. הצורה הגרפית מביאה לידי ביטוי את כשרונו של פייאר בבניית סיטואציות, דמויות ונופים, אבל לא פחות מכך חושפת את יכולתו לחבר בין הרבה עולמות יחד.

 

המשך קריאה