ברכות חמות למירב נקר-סדי על בחירת ספרה ״סמאדר״ לרשימה הארוכה של פרס ספיר לשנת 2018

27.11.2018

ברכות חמות למירב נקר-סדי על בחירת ספרה ״סמאדר״ לרשימה הארוכה של פרס ספיר לשנת 2018

חבר השופטים של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2018, בראשותה של פרופ’ ארנה בן נפתלי, בחר את ה”רשימה הארוכה”, 12 הספרים המועמדים לפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2018.
המועמדים שנבחרו:
ניר ברעם, עלא חליחל, אודי טאוב, חיים לפיד, עודד מנדה  ֿלוי, יעל נאמן, מירב נקר  ֿסדי, לילך נתנאל, אסף ענברי, ירמי פינקוס, שמעון צימר ואתגר קרת
מתוך הרשימה הארוכה, תיבחר ה”רשימה הקצרה” – חמשת הספרים המועמדים הסופיים לפרס,   ובמהלך ינואר יבחר הזוכה בפרס ספיר של מפעל הפיס מתוך הספרים שמרכיבים את ה”רשימה הקצרה”.
הסופרים שספריהם נכללים ב”רשימה הארוכה” יזכו למענק בסך 20 אלף ₪ כל אחד.
הסופרים שספריהם יבחרו ל”רשימה הקצרה” והזוכה בספר הביכורים, יזכו למענק בסך 40 אלף ₪.
הסופר שספרו יזכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס יזכה ב- 150 אלף ₪ וספרו יתורגם וייצא לאור בשפה הערבית ויתורגם לשפה זרה נוספת על פי בחירתו של הסופר.
בנוסף, ירכוש מפעל הפיס מהדורה בת 500 ספרים מספרי ה”רשימה הקצרה” וספר הביכורים ויעניק אותם לספריות ציבוריות ברחבי הארץ.
פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס, שנוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה, יחולק זו השנה ה- 18 לספר הטוב ביותר של השנה על פי בחירת חבר השופטים.
משנת 2015, מפעל הפיס מאפשר גם לסופרים בהוצאה עצמית להגיש מועמדות, ובשנה שעברה נבחר בפעם הראשונה ספר בהוצאה עצמית לרשימה הארוכה – “ספר המעשיות לאימהות”, מאת אורית אילן.
 
הרשימה הארוכה לשנת 2018 היא (לפי סדר א”ב):
יקיצה מאת ניר ברעם, בהוצאת עם עובד.
להתראות עכו מאת עלא חליחל, בהוצאת עם עובד.
רוכבי הדלי מאת אודי טאוב, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.
אהובתו של רופא הנפש מאת חיים לפיד, בהוצאת כתר.
אני זוכר מאת עודד מנדה-לוי, בהוצאת משכל.
היֹה היתה מאת יעל נאמן, בהוצאת אחוזת בית.
סמאדר מאת מירב נקר-סדי, בהוצאת בבל.
העייפים מאת לילך נתנאל, בהוצאת כתר.
הטנק מאת אסף ענברי, בהוצאת משכל.
רווקים ואלמנות מאת ירמי פינקוס, בהוצאת כתר.
ימים נוראים – גרסת הסופר מאת שמעון צימר, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.
תקלה בקצה הגלקסיה מאת אתגר קרת, בהוצאת כנרת זב”מ דביר.




פוסטים נוספים ב בלוג

פרס ירושלים 2025 יוענק למישל וולבק
פרס ירושלים 2025 יוענק למישל וולבק

20.04.2025

הסופר והמשורר הצרפתי מישל וולבק יקבל את פרס ירושלים לספרות לשנת 2025 במסגרת פורום הספר הבינלאומי שיתקיים במאי הקרוב. הפרס היוקרתי, המוענק על ידי ראש העיר ירושלים אחת לשנתיים, נחשב לאחד הפרסים הספרותיים החשובים בעולם. בין הזוכים בו בעבר: חורחה לואיס בורחס, אז'ן יונסקו, סימון דה בובואר, מילן קונדרה, סוזן סונטג, ג'ון מקסוול קוטזי, איסמעיל קאדרה, קרל אוּבֶה קְנַאוּסְגוׁרְד, ג'ויס קרול אוטס ואחרים.

חבר השופטים שכלל את חוקר הספרות פרופ׳ גור זיק, מבקר הספרות ד״ר אריק גלסנר וחוקרת הספרות גב׳ בלהה בן אליהו בחר פה אחד במישל וולבק בשל היותו "סופר רדיקלי" בעל "כישרון מוסרי", המעז לעסוק "בהיבטים הבסיסיים והמהותיים ביותר של הקיום האנושי". 

הנה נימוקי חבר השופטים להענקת הפרס:

המשך קריאה

ארונדהטי רוי / מתוך ״הדוקטור והקדוש״
ארונדהטי רוי / מתוך ״הדוקטור והקדוש״

03.04.2025

 בהימראו ראמג׳י אמבדקר (1891-1956), בן לקאסטת מָהָאר האסורה בנגיעה ואחד המשפטנים המזהירים בדורו, היה שר המשפטים הראשון של הודו ועמד בראש הוועדה לניסוח החוקה. אמבדקר היה מבקרה החריף ביותר של שיטת הקאסטות המושרשת בהינדואיזם. בשונה מיריבו המר מהטמה גנדהי, שהכיר בפגמיה של השיטה אך העדיף אותה על שיטת המעמדות המערבית, הוא הטיף לחיסולה המוחלט, גם במחיר חיסולה של הדת ההינדואית שעליה ועל כתביה היא מתבססת.

הנה הקטע הפותח של המסה הארוכה שכתבה עליו הסופרת ארונדהטי רוי, ״הדוקטור והקדוש״. המסה מופיעה בלווית תרגום ספרו הקלאסי של אמבדקר ״חיסול הקאסטות״ שראה אור בבבל בספטמבר 2023, ערב המלחמה.

החודש, ב-14 באפריל, ימלאו 134 שנים ללידתו של האיש יוצא הדופן הזה. 

המשך קריאה

שרון רוטברד / אגדת הבאוהאוס פוגשת את כמעיין המתגבר
שרון רוטברד / אגדת הבאוהאוס פוגשת את כמעיין המתגבר

19.03.2025

מעבר לאי הדיוקים ההיסטוריים ולאפשרות הלא-במיוחד-מעניינת לקרוא את העלילה של ״הברוטליסט״ כמין רומן מפתח, הדבר שהטריד אותי יותר מכל בסרט הזה היה החיבור שהוא עושה בין שני נרטיבים ארכיטקטוניים, ששניהם כבר הוכחו כמזיקים. אפשר בקלות לסכם את התקציר של הסרט כ"אגדת הבאוהאוס פוגשת את כמעיין המתגבר.״

 

המשך קריאה